Стоматолошка комора Србије је позвала своје чланове да заједно са СКС подрже акцију Хуманитарне организације "Српска солидарност храном".

12. јули 2018.

Хуманитарна организација “Српска солидарност храном“ поклонила је стоматолошку столицу Основној школи "Трајко Перић" у Великом Ропотову надомак Ранилуга. Отварање ординације планирано је за септембар, када почиње нова школска година.

Фото: РТВ ПулсФото: РТВ Пулс

 

Ово је друга акција Српске солидарности храном у оквиру које је од хуманих људи стигла још једна стоматолошка столица у Косовско Поморавље. Претходно су овакву акцију имали у Косовској Каменици.

“У плану је још оваквих акција. Надамо се да ћемо успети да обрадујемо још малишана на Косову и Метохији са стоматолошком заштитом”, рекао је за РТВ Пулс Бранко Антић који руководи овом хуманитарном организацијом.

Директор ОШ Трајко Перић у Ропотову Горан Стаменковић каже да очекује отварање ординације  почетком нове школске године. Нада се да ће им Здравствени центар Гњилане омогућити стоматолога који ће долазити бар једном недељно.

“Недостају још ситни елементи, надамо се да ћемо добити стоматолога и да ће од септембра све функционисати”, рекао је Стаменковић.

Да би ординација могла да почне са радом како је планирано,  поред стоматолога, недостаје још око 1000 евра за куповину додатне опреме. Из ове организације се надају да ће успети да пронађу донаторе наредних месеци.

“Ординација још није скроз  завршена. Недостају нам одређена средства за пратећу опрему која је потребна”, истако је Антић и позвао све људе добре воље да се прикључе акцији.

Са стоматолошком столицом, дониран је и стерилизатор, поклон Владице Опачића из организације „Здравље Божури“.

Ови хумани људи из Београда неће стати на овој акцији. У плану је да стоматолошким  ординацијама у наредном периоду обрадују малишане у Шилову и Метохији, а како кажу велику помоћ имали су од Стоматолошке коморе Србије. Свега овога  без хуманих људи не би било, а посебно су захвални доктору Дабићу који донира већину стоматолошких столица и апарата.