Балканско удружење стоматолога

5. јули 2014.

Јесењи састанак удружења стоматолога Балкана - БАСС

Солун, 24. октобар 2015.

 

Јесењи састанак балканског Удружења стоматолога обиловао је темама које су значајне за стоматологе Балкана, али су биле на дневном реду и теме нарочито интересантне за стоматологе из Србије и Републике Српске.

Пре свега, ово је био први састанак на коме је, као нови председник БАСС, председавао наш угледни професор Драгослав Стаменковић. Он је на прошлом конгресу БАСС у Букурешту преузео председавање балканском асоцијацијом од Проф. Др Николаја Шаркова из Бугарске.

 Друго велико признање за Србију био је избор Проф. Др Дејана Марковића за новог уредника „Балкан Јоурнал оф Дентал Медицине“ који је предложен да наследи дотадашњег уредника, Проф. Др Љубомира Тодоровића (професор Тодоровић је био уредник „Балкан Јоурнал оф Дентал Медицине“ од његовог оснивања, пуних деветнаест година). Овај предлог, као и план професора Марковића за будућност часописа све балканске делегације су једногласно прихватиле.

На састанку су представљени и нови чланови борда БАСС. Из Србије је то  Др Ана Јотић, заменик члана Савета.

Проф. Др Норина Форна је приказала исцрпан извештај са 20. Конгреса БАСС који је одржан ове године у Букурешту од 24 до 27 Априла. Конгрес је био веома успешан и протекао је у пријатељској атмосфери између учесника из свих земаља Балкана.

Асистент Др Михаел Станојевић, Председник 21. Конгреса БАСС у Бања Луци, је приказао презентацију будућег  Конгреса који ће бити одржан од 12 до 15 маја 2016. године. Конгрес је подржан од стране три стоматолошка факултета из Босне и Херцеговине (Сарајево, Бања Лука и Фоча) и Удружења доктора стоматологије Републике Српске.  Председник организационог комитета је Др Саво Костадиновић, а председник научног комитета Проф. Др Седин Кобашлија.

Интересантни датуми за будуће учеснике конгреса били би: рана регистрација је до 31. априла 2015. године, а пријем апстраката је до 31 марта 2015. године. Детаљне информације су доступне на сајту Конгреса www.bass2016.org Позивамо Вас да дођете у Бања Луку да уживате у одличним предавањима угледних предавача и колегијалној атмосфери. Позивамо Вас такође, да учествујете са својим предавањем или постер презентацијом и дате свој допринос успеху Конгреса.

Одлука о организатору наредног 23. Конгреса БАСС 2017. године је одложена за наредни састанак борда асоцијације, који ће бити одржан у оквиру 22. Конгреса 2016. године у Бања Луци. Могући организатори тог Конгреса су Кипар или Турска.

Професор Јоргос Чонгас из Грчке је представио мере за унапређење сајта асоцијације www.bass2016.org

Вође делегација чланица су поднеле кратке извештаје о националним организацијама. Општи је утисак да је удружење балканских стоматолога на узлазној линији и да успешно повезује стоматологе земаља чланица.

                                                                                    Прим. Др Слободан Анђелковић

 

Удружење стоматолога Балкана - Конгрес брошура 2016

Удружење стоматолога Балкана - Конгрес брошура 2016

Преузмите документ (2561.43 KB)